Uncategorized

OP ZOEK NAAR JOHAN

Het begon allemaal in de zomer van 2011. Na het schrijven van veelal Engelstalige liedjes voor de band Autumnsun werd Martijn Kuijten (beeldend kunstenaar & muzikant) uitgenodigd voor een expositie in het CBK (Centrum Beeldende Kunst) te ‘s-Hertogenbosch onder de titel De Bossche Makers. Het idee was simpel: samen met drie andere muzikanten/kunstenaars een “kunstwerk” maken. Ze doopten zichzelf “De Vier Harries” en vroegen aan het museumpubliek om hun mooiste herinneringen achter te laten. Een paar weken later zouden “De Harries” een weekend in het CBK gaan kamperen in het om over de mooiste tien herinneringen een liedje schrijven.

Zo gezegd zo gedaan en na een weekend schrijven, spelen en opnemen was er een CD met tien liedjes. Na de presentatie werd het weer stil rondom het gezelschap, maar Martijn had de smaak te pakken: “Het schrijven in het Nederlands raakte me dieper en ons mam begreep dit keer ook wa ik zong”. Een paar maanden later vroeg Ad van Overdijk, drummer en goede vriend, of Martijn een liedje kon schrijven over een patiënt die hij had verpleegd in het Sint Anna ziekenhuis te Geldrop. Na wat schrijfsessies en een zoektocht in de Belgische Ardennen was  Op zoek naar Johan een feit. Al snel kwam gitarist en goede vriend Mark de Groot het tweetal versterken met zijn gevoelige snaren (gitaren en mandoline). Het Nederlands helt inmiddels wat meer over naar Algemeen Beschaaft Brabants en sinds de zomer van 2015 staat ook Marc Lemmen met zijn basgitaar paraat. Op zoek naar Johan is een collectief, een groep muzikanten die kleine akoestische folk liedjes afwisselen met stevige Country-blues (Americana) songs die één ding gemeen hebben: Een goed verhaal!

LIVE RECENSIE VPRO 3VOOR12 EHV: Rustige liedjes kunnen rekenen op uitzinnige reacties tijdens albumpresentatie.

Op zoek naar Johan speelt momenteel geen live optredens. Na een kleine 150 shows gingen de  vrienden ieder hun eigen weg, maar wie weet wat de toekomst brengt.